Имя:
Пароль:


a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z    0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я 

Скачать Македонско-албанский разговорник бесплатно

http//photoload.ru/data/40/ac/e1/40ace1babb133e1ea17f09932dd2e508.jpg


Македонско-албанский разговорник
Publisher: Матица македонскa
Authors:Катерина Николовска
Мирлинда Крифца
Pages:84
Format: PDF
Size: 1 Mb
Цитата:
ПОЧИТУВАНИ ЧИТАТЕЛИ,
1 радиционално добрите и пријателски односи и врски меѓу македонскиот и албанскиот народ, нивната мно гувековна културна традиција и нашите заеднички стремежи за посреќен и побогат живот во слободната демократска европска заедница на народите, не поттикна да размислуваме како уште повеќе да ја олесниме и унапредиме нашата заедничка комуникација, нашето посестрано поврзување и поголемо зближување, како соседи кои заеднички се стремат кон изградба на поубава и посветла иднина.
Нашите размисли во оваа насока не доведоа до едно колку едноставно, толку и практично решение. Да започнеме со овој разговорник на македонско-албански, односно на албанско-македонски јазик, кој, кога ќе се најде во рацете на нашите граѓани, ќе го олесни нивниот напор за непосредна комуникација со јазикот на кој се упатени.
Настојувавме прирачникот да ги респектира оние практични ситуации и постапки, на кои сме објективно упатени во нашата дневна комуникација, кога ќе ја преминеме државната граница Затоа, тој е податлив за граѓаните од сите возрасти кога тие ќе се најдат во низа конкретни ситуации во земјата што ја посетуваат.
Со желба за средба во нашата или вашата земја, ви предлагаме да го прелистате овој разговорник и до колку оцените дека за почеток ги оправдува вашите очекувања, се надеваме дека ќе станете негов корисник.
Издавачот


http//uz-translations.net/uploads/images/default/4kwfqmu.png
Zshare - Mirrors
Password: uztranslations

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.
]